2013. szeptember 4., szerda

Röptessünk madarat... - egy olvasóm kedves soraiból


" Félszárnyú madár a költészet, ha nincs olvasója. Röptessünk madarat! Aztán észrevesszük, hogy lassanként mi is szárnyalunk. Föl-föl a magasba - és kicsit jobb emberként térünk vissza a Földre.
De ehhez, kemény munka és kitartás kell!
A versolvasás komoly szellemi erőfeszítés. A költő leírta gondolatait, nekem pedig hozzá kell tennem az enyémeket. Így alakul a két szárnya, annak a bizonyos madárnak.
Ha megérint egy-egy vers, ízlelgetnem kell sorait, engednem kell, hogy hasson rám, elkísérjen nap mint nap, minden utamon. 
Közben pedig észrevétlenül alakít, hat bennem, mint a gyógyszer.
A költészet nem pótszer, hanem dobbantó, ugródeszka, hogy időnként beleshessünk abba a világba, amit Isten készített nekünk. Segít felemelkedni, segít a szürke hétköznapok kisembereiből angyalokat varázsolni.
Röptessünk madarat, szárnyaljunk fel a magasba, engedjük hogy magával ragadjon a jó! Azt már ismerjük, milyen ha magával ragad az indulat és sebet ejtünk a másikon. Most adjunk esélyt magunknak arra, hogy ezeket a sebeket be is tudjuk kötözni!
Röptessünk madarat... " 

http://alenasimon-art.blogspot.hu/ 


2 megjegyzés:

  1. Ez a gondolatsor 2008 óta péntek reggelenként elhangzik a Mária Rádióban a napindító műsorában. A kezdő sor Nagy László verséből való, a többi a szöveg írójától.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ákos Fülöp!

    Köszönöm, igen, ismerősöm is a műsort idézve írt nekem! :-)

    Üdvözlettel, Alena

    VálaszTörlés