2013. március 7., csütörtök

The Holiday, A My Number One




"Én úgy találom, hogy szinte minden amit valaha írtak a szerelemről, az igaz. Shakespeare szerint szeretőké a nap vége. Minő tüneményes gondolat. Én személy szerint ennek az élménynek még csak a közelében sem voltam soha, de készséggel elhiszem hogy Shakespeare volt. Azt hiszem én többet gondolok a szerelemre, mint az embernek általában kellene. Folyamatosan lenyűgöz a puszta ereje, amellyel megváltoztatja, és meghatározza életünket. Szintén Shakespeare mondta, hogy a szerelem vak."

"Egyeseknél teljesen megmagyarázhatatlanul, a szerelem elfonnyad. Másoknál a szerelem egyszerűen elveszett. Persze, a szerelemre rá is lehet találni, még ha csak egy éjszakára is. Aztán, van egy egészen másfajta szerelem, a legkegyetlenebb fajta, amelyik szinte megöli áldozatait. Úgy hívják: viszonzatlan szerelem. A legtöbb szerelmi történet olyanokról szól, akik egymásba szeretnek, de mi van velünk? A többiekkel? Hol a mi történetünk? Azokról, akik magányosan szerelmesek? Mi vagyunk az egyoldali vonzalmak áldozatai! Mi vagyunk az elátkozott szerelmesek, a viszont nem szeretettek, a járóképes sebesültek, a fogyatékosok, akiknek nem jár remek parkolóhely."




"Tudom, hogy milyen, ha olyan kicsinek és jelentéktelennek érzed magad, amennyire csak lehet, és ez hogy tud fájni belül olyan helyeken, amikről nem is tudtál... És mindegy, hogy hányszor csinálsz új frizurát, vagy hányszor mész edzésre, vagy hány pohár Chardonnay-t iszol a barátnőiddel... Az ágyban minden éjjel aprólékosan végiggondolod, hogy mit rontottál el, vagy hogyan érthetted félre a dolgot, és hogy hihetted akár egy rövid percre is, hogy boldog voltál... És néha még meg is győzöd magad arról, hogy észhez tér, és becsönget hozzád... És ezek után, bármilyen sokáig is tartott, elmész egy új helyre, és akikkel találkozol, visszaadják az életkedved, és a lelked apró darabjai egyszer visszaállnak, és a zavaros idők, azok az esztendők, amik így elmentek, lassan kezdenek elmosódni..."











 



"A filmekben többnyire van a főhősnő és van a legjobb barátnője. Én tudom, hogy maga a főhősnő, azonban valamiért úgy viselkedik, mint a barátnő."

"Milyen igaz: az ember legyen a saját életének hősnője! A fenébe is!"




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése